Bevestigingselementen Inbouwtoebehoren Pneumatiektoebehoren Aanbouwtoebehoren Gereedschap

Bevestigingselementen

Moerplaat

T-moer

Inkantelmoer met kogel

Inkantelmoer met bladveer

Moerplaat indraaibaar

Moerplaat (zwaar)

Moerplaat indraaibaar veer

T-bout

Hamermoer klem

Draadbus

Hamermoer

Inpers draadbus met kraag

Inpers draadbus zonder kraag

Moerplaat

De moerplaat is een plaat met schroefdraad en aan 1 zijde een veertje. Het veertje zorgt ervoor dat de moer in een verticaal profiel toch blijft hangen en niet naar beneden glijdt. Het veertje hoeft niet gebruikt te worden.
Zie pagina 140 van de catalogus.

Moerplaat (zwaar)

In sommige gevallen is de standaard moerplaat net niet sterk genoeg. Daarvoor is deze zware (extra dikke) moerplaat.
Zie pagina 142 van de catalogus.

T-Moer

De T-moer kan heel goed gebruikt worden bij verbindingen die af en toe gelost worden, verschoven worden en weer vastgezet worden. De T-moer is ook goed voor een vaste verbinding die enorm sterk moet zijn.
Zie pagina 143 van de catalogus.

Inkantelmoer met bladveer

De moerplaten en T-moeren hebben als voorwaarde dat ze vanaf de kopse kant van het profiel in de groef geplaatst moeten worden. De inkantelmoer kan door de groef naar binnen gekanteld worden. Handig voor profielen die aan de kopse kanten opgesloten zijn.
Zie pagina 145 van de catalogus.

Inkantelmoer met kogel

Deze inkantelmoer heeft geen bladveertje die hem op de plaats houdt maar een verend kogeltje. Deze moer wordt minder vaak toegepast dan de inkantelmoer met bladveer.
Zie pagina 144 van de catalogus.

Moerplaat indraaibaar

Deze moerplaat kan door de groef naar binnen geplaatst worden. Na het aandraaien van de bout draait de moerplaat en blijft deze in de groef zitten. Dit model is voor de H-groef (hoofdzakelijk in de 20 mm profielen).
Zie pagina 141 van de catalogus.

Moerplaat indraaibaar met veer

Deze moerplaat kan ook door de groef naar binnen geplaatst worden. Na het verdraaien van de moerplaat drukt een veer de plaat tegen de groef aan en blijft deze in de groef zitten.
Zie pagina 147 van de catalogus.

Hamermoer

De hamermoer is ook door de groef te plaatsen. De hamermoer heeft echter een geribbeld vlak waardoor de moer niet alleen trekkracht opneemt, maar ook nagenoeg niet te verschuiven is.
Zie pagina 148 van de catalogus.

Hamermoer klem

Deze hamermoer heeft als voordeel dat hij vast gaat zitten in de groef na het aandraaien van de bout. De moer zet zich vast in de groef.
Zie pagina 149 van de catalogus.

T-bout

De T-bout maakt schroefdraad mogelijk waarna je iets vast kunt zetten met moeren. De bout wordt geplaatst en een kwart slag gedraaid. Hij blijft op de plek door middel van een veertje.
Zie pagina 150 van de catalogus.

Schroefdraad insert

In het kerngat van een profiel kan schroefdraad getapt worden. In een 40-er profiel M14. Deze schroefdraad is middels dit product terug te brengen naar b.v. M8.
Zie pagina 151 van de catalogus.

Schroefdraad inpers met kraag

De inpersmoer kan direct in het kerngat van een profiel geperst worden. Heel erg handig om stelpoten mee onder een frame te monteren. De kraag zorgt ervoor dat de inpersmoer niet verder in het profiel schuift bij belasting.
Zie pagina 153 van de catalogus.

Schroefdraad inpers zonder kraag

De inpersmoer zonder kraag kan wel geheel in het profiel geperst worden. De inpersmoer kan geen trekkracht opnemen. Zie pagina 154 van de catalogus.

  • Habru aluminium systeemprofielen B.V.
  • Transportweg 6
  • 7007 CN Doetinchem
  • T +31 (0)314 712 448
  • sales@maytec.nl
© 2024 Habru aluminium systeemprofielen B.V.